Ομογενής αστυνομικός εξέχουσα εκπρόσωπος του αστυνομικού σώματος Μελβούρνης

Μελβούρνη.- Το βραβείο Breavington για εξέχοντες εκπροσώπους του αστυνομικού σώματος απονεμήθηκε φέτος στην ομογενή αρχιφύλακα Μαρίνα Γυφτέα.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Μνημείο Πολέμου All Nations του προαστίου Northcote Μελβούρνης, παρευρέθηκαν πλήθος συναδέλφων της, ενώ το βραβείο παρουσίασαν από κοινού η επιθωρητής Kelly Lawson και η Ένωση Αιχμαλώτων Πολέμου και Συγγενών.

Η Μαρίνα Γυφτέα λαμβάνοντας το βραβείο της

Το ετήσιο βραβείο καθιερώθηκε προς τιμήν της μνήμης του πρώην αστυνομικού στο Northcote, Rodney Breavington, ο οποίος κατατάχθηκε το 1941 στον στρατό για να υπηρετήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπήρξε ο πρώτος Αυστραλός αιχμάλωτος πολέμου που εκτελέστηκε από τους Ιάπωνες.

Ο Breavington έμεινε γνωστός για το θάρρος που επέδειξε την ώρα της εκτέλεσής του και την αφοσίωση στους συναδέλφους του, κάνοντας μάλιστα έκκληση στις τελευταίες του στιγμές για να διασωθεί ένας 23χρονος στρατιώτης της μονάδας του.

Το βραβείο Breavington αποτελεί μοναδική διάκριση και για το λόγο ότι οι υποψήφιοι προτείνονται από τους ίδιους τους συναδέλφους τους, με κριτήριο όχι μόνο την την προσφορά τους στην υπηρεσία, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, το κουράγιο και το ομαδικό τους πνεύμα.

Η συμπάροικος Μαρίνα Γυφτέα φαίνεται ότι πληροί και με το παραπάνω αυτές τις προϋποθέσεις, με τους συνεργάτες της να κάνουν λόγο για μια εξαιρετική αστυνομικό και συνάδελφο, που διατηρεί την ψυχραιμία της ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και ασπάζεται έμπρακτα τις αξίες της.

“Είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ηγέτη που λειτουργεί ως πρότυπο. Ποτέ δε θα ζητούσε από όσους είναι υπόλογοι σε αυτήν να κάνουν κάτι που η ίδια δεν θα έπραττε” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας Craig Zeeher που έχει εργαστεί μαζί της μιλώντας στην εφημερίδα The Age.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπάροικος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, ο οποίος επίσης υπηρέτησε στο αστυνομικό σώμα.

Όταν το 1986 αποφοίτησε από την ακαδημία, η παρουσία κατάλοιπων διακριτικής μεταχείρισης απέναντι σε γυναίκες αστυνομικούς ήταν ακόμη αισθητή.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρόσληψη της πρώτης γυναίκας ατυνομικού στη Βικτώρια, όμως η βράβευση της Μαρίνας Γυφτέα δεν είναι μια ιστορία για την φυλετική ισότητα.

Για την ακρίβεια δεν είναι τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο από την αναγνώριση μιας επιτυχούς πορείας στο αστυνομικό σώμα, βασισμένη στις ικανότητες και την εργατικότητα της κ. Γυφτέα, τη συνεχή προσφορά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.

 πηγή:neoskosmos.com