Φλόριντα: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από το πέρασμα του φοβερού κυκλώνα Ίρμα

Φλόριντα.- Στους πενήντα έχουν πλέον ανέλθει οι νεκροί εξαιτίας του φοβερού κυκλώνα Ίρμα που έπληξε την Φλόριντα, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση των αμερικανικών αρχών.

Αν και χθες ανακοινώθηκε ένας απολογισμός 34 νεκρών στην Πολιτεία, ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει το αρχιπέλαγος Κις, ούτε τον οίκο ευγηρίας κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ ηλικιωμένοι πέθαναν επειδή έπαψε η λειτουργία των κλιματιστικών εξαιτίας διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει επίσημο απολογισμό. Τα περισσότερα κτίρια σε αυτή τη συστάδα νησιών με τους 70.000 κατοίκους έχουν καταστραφεί εν μέρει ή ολοσχερώς, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA).

Μέχρι και χθες, 372.000 άνθρωποι στην Φλόριντα παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση στη Φλόριντα, από τα συνολικά 15 εκατομμύρια άτομα που είχαν υποστεί διακοπή ρεύματος κατά την επέλαση του κυκλώνα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ