Το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Αθήνα.- Στην κορυφαία δεκάδα μουσείων της Ευρώπης και του κόσμου φιγουράρει και το Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με το Tripadvisor, τραβώντας τα βλέμματα στην ελληνική πρωτεύουσα. \

Στη λίστα με τα καλύτερα μουσεία παγκοσμίως, το   Μουσείο της Ακρόπολης  «στρογγυλοκάθισε» στην  8η θέση  , σύμφωνα με τους χρήστες του  Tripadvisor   και τα   Travellers’ Choice Awards  , για την κατηγορία των μουσείων. Στη λίστα με τα  καλύτερα ευρωπαϊκά μουσεία  , το Μουσείο της Ακρόπολης βρέθηκε ακόμη πιο ψηλά,  στην 3η θέση  , συγκεντρώνοντας άκρως θετικά σχόλια για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και το περιεχόμενό του.

© clickatlife.gr Στο εσωτερικό του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

Την πρώτη θέση στα καλύτερα μουσεία του κόσμου κατέκτησε το  Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη  , ενώ την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν το Εθνικό Μουσείο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα), το Musée d’Orsay (Παρίσι, Γαλλία), το Ινστιτούτο Τέχνης Σικάγου (Σικάγο, Ιλινόις), το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία), το Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου (Νέα Υόρκη), το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό), το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Πράντο (Μαδρίτη, Ισπανία) και το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο).

Στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα ευρωπαϊκά μουσεία βρίσκεται το  Musée d’Orsay του Παρισιού  και στη δεύτερη το  Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο   της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: msn.com

Φωτογραφλία πρώτης σελίδας: © clickatlife.gr Η αρχιτεκτονική του Μουσείου της Ακρόπολης εντυπωσιάζει