Μετανάστες με… μόρφωση… λεφτά και… αγγλικά!!

Του Π.Σ. ΜΑΚΡIA

Ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση νόμου δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών για την μείωση των νομίμων μεταναστών στην Αμερική κατά 50% , παράλληλα με την δίωξη που ξεκίνησε εναντίον των παρανόμων. Όλων, δηλαδή, που διασχίζουν χωρίς βίζα τα νότια σύνορα της χώρας, ή έρχονται με βίζα και την παραβιάζουν πα-ραμένοντας εδώ μετά την λήξη της.

Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει την χορήγηση βίζας μόνο σε μετανάστες που μιλούν αγγλικά, έχουν εξασφαλισμένη οικονομικά την παραμονή τους, διαθέτουν κάποια μόρφωση, ή είναι ειδικευμένοι. Έτσι, ο αριθμός των νομίμων μεταναστών θα περιοριστεί σε 50.000 άτομα τον χρόνο αντί τον 100.000 που ισχύει τώρα και καταργείται η κλήρωση για χώρες από τις οποίες έρχεται μεγάλος αριθμός φυγάδων και μεταναστών.

Αν ίσχυε ένας τέτοιος νόμος από 100 χρόνια πριν, θα αποκλειόταν εκατομμύρια άνθρωποι που ήρθαν αδέκαροι, ανειδίκευτοι και αμόρφωτοι, αλλά που εργάστηκαν σκληρά, δημιούργησαν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις και συνέβαλαν με μόχθο και στερήσεις στην ανάπτυξη της Οικονομίας και στο μεγαλείο της Αμερικής.

Είναι αμέτρητοι εκείνοι, μεταξύ των οποίων πολλοί παράνομοι μετανάστες που διέπρεψαν και διαπρέπουν, όχι μόνο σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και ως… εστιάτορες!

Είναι αμέτρητοι οι “λαθραίοι” ομογενείς που για να έρθουν στην Αμερική μπαρκάρησαν και “πήδηξαν” από τα καράβια τους σε αμερικανικά λιμάνια χωρίς… πανεπιστημιακά διπλώματα, χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς και χωρίς την παραμικρή γνώση της αγγλικής, μόνο με τα ρούχα που φορούσαν. Ρίχτηκαν στην δουλειά και δεν τους σταμάτησε τίποτε να ανέβουν τα δύσκολα σκαλοπάτια της προόδου σε μια ξένη χώρα. Οι “πιατάδες” έγιναν ιδιοκτήτες εστιατορίων σ’ όλη τη χώρα. Και άρχισαν όλων των ειδών επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Απόκτησαν μεγάλα εισοδήματα και τεράστιες περιουσίες που τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν το αμερικανικό όνειρο. Να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Να παντρέψουν αδελφές και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους στην πρώτη πατρίδα. Να χτίσουν σχολεία, δρόμους και πλατείες στα χωριά τους, υπερήφανοι όχι μόνο για την καταγωγή τους, αλλά και σαν Αμερικανοί πολίτες.

Όλοι αυτοί οι τιμημένοι ήρωες της ζωής, όλοι αυτοί οι τολμηροί επιχειρηματίες, οι βραβευμένοι με τις επιτυχίες, την εφευρετικότητα και την φιλανθρωπία τους, δεν θα είχαν θέση στην Αμερική του προέδρου Τραμπ. Αυτή δεν θα ήταν η χώρα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου που βρίσκουν καταφύγιο εδώ. Δεν θα ήταν η Αμερική που αγαπούμε.