Στο Σπίτι των Ναυπακτίων: Λαϊκοδημοτικό ξεφάντωμα στη Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Σε λίγες μέρες το μεγάλο γλέντι. Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στο Σπίτι των Ναυπακτίων, προβλέπεται να γίνει το μεγάλο ελληνικό γλέντι. Θα εμφανιστεί ο μοναδικός, Κώστας Σαφέτης, με καταγωγή από το Δίον Πιερίας και ένας από του πλέον καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού.

Η τραγουδίστρια Αφροδίτη Δάφνη

Ο Κώστας ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 12 ετών, δίπλα στον μουσικό πατέρα του, γνωστό δεξιοτέχνη του κλαρίνου. Ο Κώστας Σαφέτης, που θα τον απολαύσουμε σε λίγες μέρες, έχει στο ενεργητικό του δώδεκα δισκογραφικές δουλειές τις οποίες υπογράφει και ενορχηστρώνει ο καταξιωμένος μαέστρος-μουσικός, Γιώργος Λαμπίρης, που, ως γνωστόν, θα διευθύνει τους καλλιτέχνες που θα έλθουν από την Ελλάδα.

Επίσης, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για την Αφροδίτη Δάφνη, τη δυνατή μελωδική… Ροκιά, μια φωνή που θ’ αγαπήσετε και θα σας φέρει κοντά της από την πρώτη στιγμή. Είναι παρούσα στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, με σημαντικά δισκογραφικά βήματα και εμφανίζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Κώστας Σαφέτης, Γιώτα Γρίβα, Γιάννης Καψάλης, Χαρά Βέρα, Γιώργος Βελισσάρης κ.ά.

Και για τον μοναδικό Πάνο Πλακιά, δεν χρειάζονται συστάσεις. Γλέντι με δημοτικό και λαϊκό τραγούδι χωρίς κλαρίνο δεν είναι γλέντι. Τυχεροί όσοι απολαύσουν το κλαρίνο του Πάνου Πλακιά και τις φωνές της Αφροδίτης και του Κώστα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Λαμπίρη. Τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας, τραγούδια που αγαπήσατε και θα σιγοτραγουδήσετε μαζί τους, το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή:neoskosmos.com