Τσίπρας κατά ΝΔ: «Μίγμα FdP και AfD η πολιτική σας»

Αθήνα.- Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση της Ολομέλεια της Βουλής για την Εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο.

«Ένα πράγμα θα σας παρακαλέσω κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτό που πιστεύετε συχνότερα και χωρίς αναστολές. Διότι η ιδεολογία που πρεσβεύει η ιδεολογία του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μίγμα πολιτικής που έκανε την Ευρώπη χθες να προβληματιστεί πολύ. Ένα μίγμα FdP και AfD. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης της άκρα δεξιάς. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η πολιτική σας. Μακάρι για εμάς να συνεχίζεται στον ίδιο δρόμο. Γιατί δείχνει και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπείται και φαίνεται έτσι η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το σύστημα στα δύο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά στο αίτημα για εξεταστική ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση αυτή έχει μπει στο αρχείο. «Για να κλείσουμε αυτή την υπόθεση, σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής τον υπουργό Άμυνας ως ηθικό αυτουργό χωρίς να περιμένετε την απόφαση της δικαιοσύνης για τα συγκεκριμένα αδικήματα. Και τι έγινε στο μεταξύ; Εγώ δεν είμαι νομικός αλλά ρωτήστε τους νομικούς σας. Για τους υποτιθέμενους ηθικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Σε τι συνίσταται λοιπόν; Μπήκε στο αρχείο το αδίκημα, άρα δεν υπάρχει αδίκημα. Και χωρίς αδίκημα δεν υπάρχουν και αυτουργοί».

«Παρατηρώ όχι μόνο από τη σημερινή συνεδρίαση, τον τρόπο με τον οποίο ασκείται αντιπολίτευση, στη ΔΕΘ ή και πιο πριν, τη σπουδή σας όλο αυτό το διάστημα που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης, της αδυναμίας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, της επίσπευσης των εκλογών και αργότερα τον τρόπο με τον οποίο σε κάθε γεγονός που έρχεται ζητάτε συνεχώς παραιτήσεις υπουργών. Έχω μετρήσει πάνω από 15. Έχω, λοιπόν, την αίσθηση ότι αν έκρινα αποκλειστικά με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων θα ομολογούσα ευθαρσώς ότι η ΝΔ μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αυτή που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει, με έναν ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική με γραμμή που υπαγορεύεται από πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

»Με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων που μόνο αφαιρούν από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα ενός κόμματος και μιας παράταξης, που για χρόνια παρά τις διαφωνίες που είχαμε, λειτουργούσε με όρους που εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον όπως αυτό το όριζε η δική της οπτική.

»Σήμερα θέλετε να αποδείξετε ότι σαν ενδιαφέρει ούτε αυτό. Θα έλεγα αν σκεφτόμουν αποκλειστικά με το κριτήριο της εκλογικής σκοπιμότητας ότι αυτό είναι εξαιρετικά καλό για εμάς αλλά δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα.

»Πάσχετε από στερητικό σύνδρομο. Σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος, ώστε με κάθε κόστος για τη χώρα και την οικονομία και τους ίδιους τους πολίτες να θέλετε να επανέλθετε στις θέσεις της κυβέρνησης. Και η υπόθεση που μας φέρατε να συζητήσουμε, το έχετε ζητήσει εδώ και τρεις μήνες, δεν είναι παρά ένα ακόμα σύμπτωμα αυτή της αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Την προσπάθεια όμως να σπιλώσετε υπολήψεις και να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν δεν σας κάνει καλό. Σας ταυτίζει με συμφέροντα που δεν ταιριάζουν στην ιστορία της παράταξής σας.

 

in.gr

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Ο κ. Τσίπρας, με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Όμηρος του κ. Καμμένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και προσθέτει:

«Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο – πάνω στον ενθουσιασμό του – να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου. Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας».

enikos.gr