Ραγδαίες εξελίξεις στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα.-Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή», καθώς μετά την επιστολή παραίτησης του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια μίας επεισοδιακής συνεδρίασης στην οποία έδωσε το «παρών» και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Στην επιστολή του ο κ. Τσαγκρής αφήσει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εφημερίδα, αλλά και τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό της που είχε παρουσιάσει ο ίδιος. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης» και τονίζει ότι στην «Αυγή» «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση, πόσω μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων».

Όπως είναι γνωστό, η εφημερίδα της Αριστεράς αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, καθώς η κυκλοφορία της έχει καταρρεύσει στα 1.000 φύλλα ημερησίως. Παράλληλα, σε δεινή θέση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι σε αυτή, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Οι εργαζόμενοι σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο είναι άγνωστο αν τελικά θα κάνουν αυτό το βήμα μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει οριστικά η εφημερίδα.

Πηγή: iefimerida.gr