Σβήνουν τα χαμόγελα στη συγκυβέρνηση μετά τη στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο

Αθήνα.- Γενικεύεται η αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης, την οποία δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τα χαμόγελα και η αλληλοστήριξη Τσίπρα-Καμμένου.

Σήμερα μάλιστα θα ανακοινωθεί η πρώτη ηχηρή αποχώρηση μετά από το «σχίσμα» του καλοκαιριού του 2015. Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης, Κώστας Χρυσόγονος φέρεται να έχει ήδη ανοίξει την πόρτα της εξόδου.

Εδώ και καιρό υπήρχαν στρατηγικές διαφωνίες με την Κουμουνδούρου και «παγωμάρα» στις σχέσεις του ιδίου και του Μαξίμου, με τη Σοσιαλιστική Τάση να βάζει πρόσφατα θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράζει διαφωνίες με την πολιτική της κυβέρνησης σε συγκεκριμένους τομείς – συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Σκουρλέτης λειτούργησε με εσωκομματικά αντανακλαστικά στις δηλώσεις του για τα μνημόνια και τη φορολογία. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του οικονομικού επιτελείου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε (Real FM) πως υπάρχουν «σημάδια κόπωσης που παρουσιάζονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικροεπιχειρηματίες» Και ζήτησε έτσι «τάχιστα βελτιώσεις, γιατί θα έχουμε αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε, επίσης, αναφερόμενος στα μνημόνια, ότι «συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να διακατέχεται από έναν σκεπτικισμό για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα, γιατί δεν πιστεύει στον ιδεολογικοπολιτικό του πυρήνα», τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το έχει πει και ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ, η αλλαγή στάσης στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και την Τουρκική Ένωση Θράκης, κόντρα ουσιαστικά στις πεποιθήσεις τους, λόγω της απόφασης της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις, δημιουργεί σύγχυση στην κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, δήλωσε (Σκάι) ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για την Τουρκική Ένωση Θράκης, κόντρα στην κομματική γραμμή, αλλά αργότερα είπε (Real FM) πως… άλλαξε γνώμη και θα την ψηφίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης.

in.gr