Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίχτηκε στην κοινωνία

Αθήνα.- Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος,
υποστήριξε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ιδρυτικό συνέδριο που κάναμε, είχαμε 30.000 μέλη. Μετά πήραμε εκατομμύρια ψήφους. Το κόμμα είπε ότι θα ανοιχτεί στην κοινωνία. Στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμο να το κάνει. Εμείς είπαμε να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό. Να ακούγονται όλες οι απόψεις και να αποφασίζει η πλειοψηφία».

Εν συνεχεία αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του, ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς λέγοντας πως «η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα με την ηλεκτρονική ψήφο, από τα μέλη μας. Θέλουμε να πάμε σε περισσότερη δημοκρατία; Αν ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνουμε αυτόνομη πολιτική κίνηση, τότε θα αποφασίσουμε».

«Αν το πρόβλημά μου ήταν η Κεντροαριστερά, θα περιμέναμε να βγει ο αρχηγός και να διαπραγματευθούμε», είπε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Όταν μετατραπούμε σε κίνηση, θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Δίχως αποκλεισμούς. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και ο ελληνισμός να επιβιώσει στον ελλαδικό χώρο. Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις τις επόμενες δεκαετίες, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε. Το καταλαβαίνουμε αυτό;».

Και στον Νίκο Ευαγγελάτο

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται ένα κόμμα με 2.000.000 ψηφοφόρους να διαθέτει τον αριθμό μελών που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για απροθυμία «ανοίγματος» στον κόσμο και εγγραφή νέων μελών. Κάτι που όπως είπε έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενιαίο κόμμα και είχε θέση ως σκοπό την μαζικοποίησή του.

Ανέφερε επίσης ότι ακόμα και σε αυτή την οργανωτική δομή, έχει καταλυθεί η εσωκομματική δημοκρατία πολλές αποφάσεις δεν παίρνονται συλλογικά, αλλά έρχονται κατευθείαν από την ηγεσία, κάτι που δεν επιτρέπει στην «Σοσιαλιστική Τάση» να έχει την απήχηση που θέλει στην λήψη αυτών των αποφάσεων.