Στο φινάλε έσωσε την παρτίδα η ΑΕΚ με την Αούστρια

Αθήνα.- Μέταλλο απ’ αυτό που φτιάχνονται οι πρωταθλητές έδειξε για μια ακόμα φορά η ΑΕΚ!

Αν και πήγε να αυτοκτονήσει απέναντι στην Αούστρια Βιέννης (χάνοντας το προβάδισμα και αμέτρητες ευκαιρίες) η «Ένωση» απέσπασε ισοπαλία που μπορεί να αποδειχθεί σαν νίκη στο παιχνίδι της πρόκρισης (2-2).

Ο εξαιρετικός Λιβάγια έσπασε το ρόδι (με γκολ από κόντρα) και στο 90’ έγινε ήρωας για τους «κιτρινόμαυρους», φτάνοντας (από θέση οφσάιντ) στην πολύτιμη ισοφάριση.

Τεράστια ψυχικά αποθέματα από την ομάδα του Χιμένεθ, που πλήρωσε ακριβά τις αδράνειες στην άμυνα με τα τέρματα των Μόνσχαϊν (43’) και Ταχούρι (49’), ωστόσο βρήκε τον τρόπο να νικήσει την κούραση και τον καταπληκτικό γκολκίπερ Πεντζ και να μείνει φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23’ λ.τ. Τζανετόπουλος, 80’ Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (53’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Λιβάγια

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Μοχάμεντ, Ταχούρι-Σράντι, Αμπντουλάχι (60’ Πρόκοπ), Μόνσχαϊν (70’ Φριζενμπίχλερ), Σερμπέστ, Κλάιν, Ντε Πάουλα, Χόλτζχάουζερ, Μαρτσίνκο, Πιρές

Πηγή: skai.gr