Σαλόνι Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαφών στον Πόρο

Αθήνα.- Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και ο Δήμος Πόρου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σαλόνι Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαφών, 5-8 Οκτωβρίου 2017, στο λιμάνι του Πόρου. Το Σαλονι στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το διαρκές έγκλημα που συντελείται, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που με σειρά οδηγιών της αποζημιώνει τους αλιείς ώστε να σπάνε τα καΐκια τους αφού τα αποσύρουν από την αλιεία και καταθέσουν τις σχετικές άδειες. Αυτή η τακτική έχει σαν αποτέλεσμα να μετράμε σήμερα περισσότερα από 12.000 σπασμένα σκάφη. Η Ελληνική Παραδοσιακή Ναυπηγική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή την κληρονομιά προσπαθούμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε με το ναυτικό σαλόνι μας.

Στο λιμάνι του Πόρου αναμένεται να συγκεντρωθούν σκαριά κάθε τύπου (Τρεχαντήρια, Περάματα, Λίμπερτυ και Καραβόσκαρα) καθώς και πλήθος μικρών βαρκαλάδων που ελλιμενίζονται μόνιμα στον Πόρο. Όλα είναι δημιουργίες παραδοσιακών ναυπηγείων που απειλούνται με εξαφάνιση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί μουσικές βραδιές & καλλιτεχνικά δρώμενα. Την Παρασκευή 6/10 ανοικτή συναυλία του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού ενώ το Σάββατο 7/10 η ομάδα του Σπύρου Μπάλιου θα παρουσιάσει παραδοσιακή μουσική από την Μεσόγειο.

Έκθεση ζωγραφικής της Aλεξάνδρας Αθανασιάδη «Θραύσματα» στην γκαλερί CITRONNE ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο η έκθεση «Γλαύκες» της Αφροδίτης Λίτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η έκθεση φωτογραφίας «Αναζητώντας τον Πόρο» στο ισόγειο του Δημαρχείου αλλά και οι ζωγραφιές των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Πόρου με θέμα «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια» που πρόκειται να εκτεθούν στο κρηπίδωμα που θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.traditionalboats.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210 4282148 Email:info@traditionalboats.gr