Βαρουφάκης: Η Δανάη βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικές συνομιλίες μου

Αθήνα.- Νέες αποκαλύψεις για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το εισαγωγικό κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη Ανίκητοι Ηττημένοι, που αποτελεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου Adults in the Room, η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Δανάη Στράτου, βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικούς διαλόγους που είχε ως υπουργός εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σ’ ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το “τι είπε ποιος σε ποιον και πότε” κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στην αγγλική εκδοχή του βιβλίου, το όνομα της συζύγου του κ. Βαρουφάκη δεν υπάρχει πουθενά στο αντίστοιχο χωρίο που αναφέρεται στην καταγραφή των συνομιλιών του κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Βαρούφακης διευκρινίζει πως: “οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων”.

Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή