Οι Αρκάδες τίμησαν την 196η επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Μελβούρνη.- Εκατόν ενενήντα έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Έλληνες έγραψαν την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας τους, απελευθερώνοντας την Τριπολιτσά (23/9/1821) και οι Αρκάδες, πιστοί στις ιστορικές τους καταβολές, εξακολουθούν να αποτίουν φόρο τιμής και να αποθέτουν θυμίαμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς την αιώνια μνήμη των προγόνων τους.

Παρά τα εμπόδια τα οποία συνεχώς αυξάνονται και αποδυναμώνουν το ενδιαφέρον και τη χαρά της συμμετοχής σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, την περασμένη Κυριακή (24/9/2017) πολλοί Αρκάδες με τους φίλους τους με μεγάλη κατάνυξη και πατριωτικό ενθουσιασμό, παρακολούθησαν δοξολογία στον ιερό ναό Άξιον Εστί και κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των πεσόντων.

Στην εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι των Αρκαδικών Σωματείων και Συλλόγων, πρώην πρόεδροι και πολλά μέλη με τους φίλους τους.

Στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Αναστάσιος Καλοδήμος, εκ μέρους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, η κ. Χρύσα Κανατά εκ μέρους του Παναρκαδικού Συλλόγου, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαμπάνης εκ μέρους του RSL – Ελληνικό Τμήμα Βικτωρίας, και η κ. Σύρμω Παπαΐωάννου εκ μέρους του Συλλόγου Πρασινιωτών.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε ελαφρύ γεύμα στους παρευρισκομένους όπου η πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου κ. Χ.Κανατά αναφέρθηκε στην σημασία της νίκης των Ελλήνων στην Τριπολιτσά καθώς και των άλλων που προηγήθηκαν αυτής στην Αρκαδία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 196ης της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς θα κλείσουν με τον ετήσιο Πανηγυρικό χορό που θα γίνει το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017 στο πολυτελές Merrimu Reception, 1300 Dandenong Road, Murrumbeena.

πηγή:neoskosmos.com