Με επιτυχία η εκδήλωση της ΑΗΕΡΑ για την Ιατρική Βιβλιοθήκη “Ευαγγελισμού”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, από την Οργανωτική Επιτροπή για την Ίδρυση της Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΗΕΡΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ο Ευαγγελισμός”, δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η δεξίωση δόθηκε στα πλαίσια της έναρξης του Εράνου για το σκοπό αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν έπαινοι στα μέλη της Επιτροπής καθώς και τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Athens Chapret HJ1 Δρ.  Δημήτριος Χονδρός στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Οργάνωσης και ζήτησε την συνεισφορά του παρισταμένων, αλλά και όλων των πολιτών στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα 300.000 ευρώ που είναι και το κόστος της Ιατρικής βιβλιοθήκης.

Ο πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Athens Chapret HJ1 Δρ.  Δημήτριος Χονδρός.(φωτογραφία ευγενική χορηγία της Δρ. Μαρίας Περδίου)

Εξηγώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΗΕΡΑ Ξενοφώντας Σκουφάρας την όλη προσπάθεια της Οργάνωσης επεσήμανε ότι αυτή αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη της συνεχούς μάθησης σε συνδυασμό με μία υποδομή σύγχρονης τεχνολογίας, στην ενίσχυση της υγειονομικής κοινότητας  και του ιατροθεραπευτικού έργου μέσω της προώθησης και ανάπτυξής του εκπαιδευτικού δικτύου για την παροχή σύγχρονης  και αποτελεσματικής θεραπείας στους πάσχοντες και την προώθηση παγκοσμίως της ελληνικής ιατρικής Έρευνας.

O Δρ.  Δημήτριος Χονδρός και στο βήμα o Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. (φωτογραφία ευγενική χορηγία της Δρ. Μαρίας Περδίου)

Γεώργιος Πατούλης

Μιλώντας στην Panhellenic Post o Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, εξήρε την πρωτοβουλία της ΑΗΕΡΑ και, ειδικότερα του Τμήματος Athens Chapter HJ1: “Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που η ΑΗΕΡΑ -ΕΛΛΑΣ έλαβε, για μπορέσει να δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό Ίδρυμα της χώρας που είναι ο Ευαγγελισμός. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος έχει βρεθεί κοντά στον ελληνισμό κοντά στην ομογένεια απανταχού του κόσμου, προσέχοντας και παρακολουθώντας από πολύ κοντά την  προσπάθεια των AHEPA’S,  βοήθησε και θα βοηθά όσο μπορεί τις πρωτοβουλίες  τις οποίες αναλαμβάνουν. Προφανώς λοιπόν, βοηθήσαμε και εδώ,  για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. το οποίο το βρήκαμε πολύ οραματικό”.

Αθανάσιος Σαραντόπουλος

Ο Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ίδρυση της Βιβλιοθήκης, Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος, εξηγώντας τους σκοπούς του εγχειρήματος, τόνισε στην Panhellenic Post  : «H αποψινή εκδήλωση, σηματοδοτεί την έναρξη του εράνου για τη δημιουργία  μίας πρότυπης ψηφιακής ιατρικής βιβλιοθήκης στο  νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στο μέσον, ο Γραμματέας της Επιτροπής Ιατρικής βιβλιοθήκης  ΑΗΕΡΑ/Ευαγγελισμός Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος. (Φωτογραφία ΡΗΡ)

Η βιβλιοθήκη θα αποτελέσει ερευνητικό πόλο έλξης για την ιατρική επιστήμη , για την εξέλιξη της ιατρικής γνώσης στην Ελλάδα,  θα καλύψει ένα κενό το οποίο  η παλαιότερη βιβλιοθήκη άφησε.  Η νέα βιβλιοθήκη θα είναι ψηφιακή. Θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω ειδικών τερματικών υπολογιστών  να έχει κάποιος πρόσβαση στα πιο σύγχρονα συγγράμματα, μελέτες και  οτιδήποτε επιστημονικό άρθρο κυκλοφορεί παγκοσμίως με το πάτημα ενός κουπιού.

Το έργο το οποίο ξεκινάμε, έχει τις ευλογίες της Κεντρικής Διοίκησης  της ΑΗΕΡΑ  για τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι  η Ύπατη διοίκηση της ΑΗΕΡΑ και όλα τα Τμήματα της ΑΗΕΡΑ παγκοσμίως, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.

Αριστερά ο Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ για την Ευρώπη, (Supreme Governor, Region 10) Νίκος Παπαδόπουλος. (Φωτογραφία ΡΗΡ)

Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος  του 2019 θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε  τα εγκαίνια. Η προσπάθεια, όμως, δεν θα σταματήσει τότε διότι θα πρέπει οι  συνδρομές στις  ιατρικές βάσεις δεδομένων να ανανεώνονται. Η  ΑΗΕΡΑ θα θέσει υπό την αιγίδα της την ιατρική ψηφιακή  βιβλιοθήκη του Ευαγγελισμού, και θα  φροντίσουμε μέσα από κάποια Επιτροπή να παρακολουθούμε την πορεία της.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση  και από τα μέλη της ΑΗΕΡΑ και από θεσμικούς φορείς  και από τον Τύπο».

Όλγα Σαραντοπούλου

Η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου με το σύζυγό της Rudolf Harrer. (Φωτογραφία ΡΗΡ).

Εξάλλου, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, δήλωσε στην Panhellenic Post:

«Πιστεύω ότι είναι μία πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία της ΑΗΕΡΑ η οποία, όπως γνωρίζουμε είναι σημαντική ομογενειακή Οργάνωση που προσφέρει, χρόνια τώρα, στην γενέτειρα, στην ιατρική, στον άνθρωπο. Η ΑΗΕΡΑ έχει κάνει το μεγάλο έργο στον «Ευαγγελισμό» με την Πτέρυγα ΑΗΕΡΑ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη με το ομώνυμο Νοσοκομείο.  Νομίζω ότι σήμερα  συμπληρώνει το έργο της  αυτό, μια ιατρική βιβλιοθήκη που θα βοηθήσει στην Έρευνα και στην ανταλλαγή γνώσεων, με την εξελισσόμενη τεχνολογία της πληροφορίας».