Οι …Βαλκανικοί Πόλεμοι σήμερα στην Παλαιά Βουλή!

Επιμέλεια ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Αθήνα.- Η επέτειος του έπους του 1940 πλησιάζει. Μαζί, πάντα επίκαιρο και το δίδαγμα που βγαίνει απ΄ αυτό, όπως ίδιο δίδαγμα βγαίνει από τον Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα, την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 1821, το 1912-1913. Γι΄ αυτό το τελευταίο, τους Βαλκανικούς Πολέμους, ο συγγραφέας Φώτης Σαραντόπουλος έγραψε ένα τρίτομο έργο.

Τίτλος του έργου, «Εμπρός δια της Λόγχης – Η μεγάλη εξόρμηση 1912-1913». Στις σελίδες του περιγράφεται η Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων, με τη μορφή ιστορικού μυθιστορήματος. «Αλλά όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, τo βιβλίο δεν γράφτηκε από αυτόν («εγώ ένας καλός αντιγραφέας είμαι»): Γράφτηκε μόνο του, από αυτούς που έγραψαν την Ιστορία…

«Αρκεί να προχωρούμεν Μεγαλειότατε, και εγώ πηγαίνω εις τον Παράδεισον», έλεγε ο Κουτήφαρης ενώ ψυχορραγούσε στο Κιλκίς. «Χτυπάτε τους με τις πέτρες μωρέ! Κι αυτές σκοτώνουν!» φώναζε ο Βελισσαρίου στο 1378».

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι δεν ήταν απλά μία ηρωική εποποιία. Ήταν μία ομαδική προσπάθεια από ένα ολόκληρο έθνος. Ένα έθνος ενωμένο. Έτσι πρέπει να τους βλέπουν οι Έλληνες του μέλλοντος. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτελούν το πιο λαμπρό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!

Το νέο βιβλίο του Φώτη Σαραντόπουλου, που ολοκληρώνει την εξιστόρηση των Βαλκανικών Πολέμων, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 11.45 πμ, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Ιστορικό Μουσείο, Σταδίου 13, Αθήνα).

Ομιλητές θα είναι: Άδωνις Γεωργιάδης Βουλευτής, Αντιπρόεδρος ΝΔ, τ. Υπουργός, Βουλευτής -Τίτος Αθανασιάδης Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Ιστορικός- Βασίλειος Πετκίδης Κυβερνήτης AHEPA Hellas -Νίκος Σακελλαρόπουλος Δημοσιογράφος, Συγγραφέας. Συντονιστής: Λεωνίδας Σ.Μπλαβέρης Δημοσιογράφος, Στρατιωτικός Συντάκτης. Την παρουσίαση των ομιλητών θα κάνει ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-10 «Pericles» της AHEPA Hellas District 25, Βαρδής Κορδεράς.

Θα ακολουθήσει  μεσημεριανό γεύμα, με αρχαίες ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο The Great (Όθωνος 6, Σύνταγμα). Το γεύμα οργανώνεται από το Τμήμα HJ-10 «Pericles» της AHEPA Hellas.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τον κ. Γαλάνη Κωνσταντίνο, Τηλ.: 6946 065938, Email: kg.apagency@gmail.com
(Κόστος συμμετοχής στο γεύμα: 25 ευρώ).
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Φώτης Σαραντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957 και κατοικεί στην Αθήνα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τους τρεις τόμους με τίτλο

*Εμπρός δια της Λόγχης – Η μεγάλη εξόρμηση 1912-1913

*Ελληνική Τριλογία – που αναφέρεται στην σύγχρονη Ελλάδα, στην κρίση και στο όραμα της Ελλάδας του 2021, και

*Τριλογία 2016 – που περιέχει προτάσεις για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το Μεταναστευτικό.

Τα βιβλία του Φ. Σαραντόπουλου συνδυάζουν την ακρίβεια ενός ιστορικού βιβλίου με την ζωντανή αφήγηση ενός ιστορικού μυθιστορήματος.