Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη Σύρος τζιχαντιστής

Αλεξανδρούπολη.– Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται 32χρονος συριακής υπηκοότητας ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της συζύγου του πως την κακοποιούσε και την ξυλοκοπούσε, μια πληροφορία που βοήθησε τις αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο άντρας πέρασε στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2016 στη Λέρο και σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα.

Χθες μετέβη στην Αλεξανδρούπολη για να κάνει αίτηση επανεξέτασης ασύλου και εκεί συνελήφθη από τις αρχές.

Ο τζιχαντιστής πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη διέμενε σε προσφυγικό καταυλισμό, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, και στην Αθήνα σε ένα διαμέρισμα, στο κέντρο.

Στο διαμέρισμα στην Αθήνα βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο περιείχε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να κρατά όπλα παντός τύπου καθώς και βίντεο όπου φαίνονται δυο άτομα με κουκούλες.

Είχε υπάρξει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-σούρα και μέχρι το 2014 διέμενε στη Δαμασκό. Στη συνέχεια πέρασε στην Τουρκία και ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο.

Οι αρχές ερευνούν επαφές του με τυχόν άλλους τζιχαντιστές στη χώρα μας ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα καθώς ήθελε να φύγει στο εξωτερικό για να χτυπήσει εκεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/358095/sunelifthi-stin-alexandroupoli-30hronos-kat-omologian-tzihadistis/#ixzz4w1vvXmrj
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook