Ακυρώθηκε η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Σικάγο λόγω ατυχήματος του Σάββα Καλεντερίδη

Αθήνα.- Η Προγραμματισμένη εκδήλωση από τον  ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017  στο CHATEAU RITZ, για το Έπος του ’40, με ομιλητή τον  πρώην στρατιωτικό και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ λόγω σοβαρού ατυχήματος που συνέβη στον προσκεκλημένο ομιλητή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Καλεντερίδη, ο πρώην στρατιωτικός, ευρισκόμενος καθ΄οδόν προς το αεροδρόμιο, από όπου  θα επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στο Σικάγο για την προγραμματισμένη διάλεξή του, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Εθνικής μας Εορτής της «28ης Οκτωβρίου 1940» έπαθε ατύχημα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως πληροφορήθηκε η Panhellenic Post, ο Σάββας Καλεντερίδης ενεπλάκη σε Τροχαίο, με αποτέλεσμα να ραϊσει δύο του πλευρά και να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο από το οποίο αναμένεται να εξέλθει σήμερα Δευτέρα. Οι γιατροί του έχουν συστήσει εικοσαήμερη αποχή από κάθε δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση του γραφείου του έχει ως εξής:

“Αγαπητοί κύριοι,
Βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο ο κ. Καλεντερίδης έπαθε ατύχημα και έσπασε τα πλευρά του. Μας ενημέρωσαν μόλις τώρα από το νοσοκομείο. Δυστυχώς, δεν του επετράπη να ταξιδέψει, και έτσι αδυνατεί να βρίσκεται κοντά σας για την προγραμματισμένη εκδήλωση.
Λυπούμαστε για την ατυχή εξέλιξη και ευχόμαστε να συνεργαστούμε με τη δραστήρια ομογένεια στο Σικάγο στο μέλλον.
Καλή δύναμη.
Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Χριστίνα Χαφουσίδου”

Η αναβληθείσα ομιλία είχε προγραμματισθεί από το  HELLENIC-AMERICAN  CULTURAL  ORGANIZATION Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Εθνικής μας Εορτής της «28ης Οκτωβρίου 1940». Με θέμα: «Το Έπος του ’40» (Οι γεωπολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στο ΟΧΙ. Το μήνυμα του Έπους σήμερα στον απανταχού Ελληνισμό).