Ουρές και ταλαιπωρία για το ηλεκτρονικό εισιτήριo

Αθήνα.- Αναμονή που ξεπερνά και την μια ώρα στους κεντρικούς σταθμούς μετρό της Αθήνας για την έκδοση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πολίτες περιμένουν στις ουρές για να υποβάλουν την αίτηση τους για την «Athena Card» η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου.

«Θα έπρεπε να έχουν περισσότερο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Είναι απαράδεκτο ηλικιωμένοι άνθρωποι να περιμένουν όρθιοι τόση ώρα για να βγάλουν την κάρτα» μας λέει η κυρία Μαρία Κοβερού που μετά από μιάμιση ώρα κατάφερε να κάνει την σχετική αίτηση στο μετρό του Συντάγματος.

Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειαστούν για την αίτηση τους ώστε να μην περιμένουν άδικα και τελικά δεν καταφέρουν να κάνουν όλη την διαδικασία.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Στον Σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά, έβαλαν μέχρι και τις ταινίες που χρησιμοποιούσαν παλιά στις Τράπεζες, πριν καθιερώσουν τα νούμερα,  για να σχηματίζει η σειρά των επιβατών “φιδάκι” να χωράει περισσότερους! Ένα γκισέ για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες του πρώτου λιμένος της Ελλάδος!!!

Επίσης, κανείς δεν φαίνεται από τους επιβάτες να καταλαβαίνει γιατί χρειάζεται ο ΑΜΚΑ προκειμένου να εκδόσουν κάρτα εισιτηρίων! Ακόμη και ο αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας είναι περιττός, αφού ως μόνη δικαιολογία προβάλεται ο ισχυρισμός πως αν χαθεί η κάρτα θα πρέπει να βρεθεί ο πραγματικός κάτοχός της.  Οι κάρτες δεν χάνονται και, σε κάθε περίπτωση, ο επιβάτης να ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙ. Το να μην μπορείς να “πεταχθείς” από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, λόγου χάρη, χωρίς η διαδρομή να καταγραφεί με ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ και Ταυτότητα, αυτό, κατά την άποψή μας ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, έστω και εάν είναι νόμιμον!