Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Ιωάννινα.- Τη βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, σε μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news) αλλά και «απελπισμένες» (desperate).

Οι εν λόγω ειδήσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζουν τα συμφέροντα του «παλιού συστήματος» που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. «Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους», είπε.

Πριν την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην πρώτη επαφή των δύο μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλο από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ο πρωθυπουργός χαιρέτισε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρουν οι εκκλησιαστικές δομές.