ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Η νέα μόδα που κάνει θραύση: “Χωρίς-χωρίς”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

-Καλημέρα Πρόεδρε.

-Καλημέρα Χρήστο.

-Πρόεδρε, μου λες σε παρακαλώ τι σημαίνει αυτό το «χωρίς-χωρίς» που σε άκουσα να λες τις προάλλες στην παρέα;

-Α, λες για την καινούργια μόδα που ισχύει στην Ελλάδα. Αυτή, Χρήστο, κάνει θραύση! Έχει εφαρμογή από τα διόδια μέχρι τα εστιατόρια. Και από τα μπαράκια μέχρι τους γιατρούς! ‘Ολα είναι πλέον, χωρίς-χωρίς!

-Όπα, Πρόεδρε, ας το πάρουμε από την αρχή. Πιά σχέση έχουν τα διόδια με τα εστιατόρια;

-Σχέση μπορεί να μην έχουν, δέχονται, όμως, και τα δύο κόσμο… Λοιπόν, άκου γιατί σε βλέπω να απορείς. Πάω σε ένα εστιατόριο.  Έρχεται το γκαρσόνι να πάρει παραγγελία. Βάση των καινούργιων δεδομένων, δηλαδή σύμφωνα με τη νέα μόδα, με υποχρεώνουνε να παραγγέλνω «χωρίς-χωρίς»…

-Για πες, βρε Πρόεδρε, τι είναι τελοσπάντων αυτό το «χωρίς-χωρίς»; Τρώγεται;

-Ούτε τρώγεται, μα ούτε και χωνεύεται! Απλώς, είναι συνοδευτικό της παραγγελίας σου! Παραγγέλνεις τσίπρα  ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ το φαγητό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Επομένως, το «χωρίς-χωρίς» ισχύει παντού, όχι μόνον στο εστιατόριο! Ισχύει ΑΚΟΜΑ και στον οδοντογιατρό σου! Να, πήγα χθες να τον επισκεφτώ και η δουλειά έγινε «χωρίς-χωρίς»!

-Πώς έγινε Πρόεδρε «χωρίς-χωρίς»; Θα με τρελάνεις;

-Όχι, μια τρέλα σε φτάν΄ δεν θες άλλη! Στον οδοντίατρο  πας και λες  θέλω μασέλα «χωρίς-χωρίς» και η δουλειά σου γίνεται μια χαρά!

-Καλά Πρόεδρε, πως μπορεί να βάλεις μασέλα με “χωρίς-χωρίς”;

-Πως γίνεται; Άκου λοιπόν. Πρώτα κοπανάς δυό τσίπρα ΧΩΡΙΣ γλυκάνισο, και δεν καταλαβαίνεις τίποτα!  Και μετά ο γιατρός σου βάζει μασέλα  ΧΩΡΙΣ αναισθησία και ΧΩΡΙΣ απόδειξη! Επομένως, το φαί “χωρίς-χωρίς” και η μασέλα “χωρίς-χωρίς”…  Σου λέω, το «χωρίς-χωρίς» είναι η νέα μόδα που έχει ξετρελάνει τους πάντες!

-Τι εννοείς, τους πάντες;

-Τους πάντες εννοώ τους πάντες. Τον πολίτη που πληρώνει λιγότερα.  Το γιατρό, τον καταστηματάρχη και τον έμπορο που φορολογείται λιγότερο.  Το κράτος που εισπράττει λιγότερα…

-Καλά οι άλλοι, το Κράτος, όμως, γιατί τρελαίνεται;

-Αυτό τρελαίνεται από απελπισία!  Γιατί πληρώνει τους μηχανισμούς να μην ξεφεύγουν έσοδα και μόνο επιπλέον έξοδα καταφέρνει να έχει! Πληρώνει για ελέγχους  ΧΩΡΙΣ να του φέρνουν περισσότερες αποδείξεις!

-Και εδώ «χωρίς-χωρίς» Πρόεδρε;

-Αμε, και λέει ο Τσίπρας θα βγούμε απ’ τα μνημόνια!  Πώς θα βγούμε με «χωρίς-χωρίς»;

-Πρόεδρε, κοίτα, και οι συνταξιούχοι συντάξεις «χωρίς-χωρίς» παίρνουν!

-Δηλαδή;

-Χωρίς ΕΚΑΣ και χωρίς ολόκληρο Επικουρικό…

-Γιατί, παίρνουν ακόμη το μισό Επικουρικό;

-Ναι.

-Καλά, άσε να έρθει το 2019 και τα λέμε…