Επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την έξαρση της εγκληματικότητας

Αθήνα.-  Σε ένα ακόμα μπρα-ντε-φερ στη Βουλή με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό, την επίθεση σε Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι, καθώς και άλλα περιστατικά βίας.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «ανοχή» σε φαινόμενα βίας, ενώ ταυτόχρονα την κατηγορεί για «υπονόμευση» της αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία όπως τονίζει άφησε τεράστια κενά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Κάνοντας λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας και των φαινομένων βίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, υπενθυμίζοντας δηκτικά ότι σε ανάλογη συζήτηση τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει το ζήτημα της ανομίας και της εγκληματικότητας «ανεπίκαιρο».

Προσθέτει ότι από τότε μέχρι σήμερα «επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα».

«Η Κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», υπογραμμίζει στην επίκαιρη ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε μία σειρά από περιστατικά βίας όπως οι επιθέσεις κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς και η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. «Την ίδια στιγμή, μέλη ‘συλλογικοτήτων’ εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε Υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια».

Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, καταλήγει με τη φράση: «Η “απάντηση” της Κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών» και θέτει στον πρωθυπουργό δύο κρίσιμα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης και δεύτερον εάν διαθέτει η Κυβέρνηση σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας «ή πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ’ ευφημισμόν συλλογικότητες;».

 

πηγή:Skai.gr