Μητσοτάκης από ΑΤ Πεύκης: Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια

Αθήνα.- Για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκηςμετά την επίσκεψή του στον Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης που δέχθηκε επίθεση από μολότοφ στα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου εκείνος να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». «Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» δήλωσε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών, παραρτήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. «Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια, και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για «εικόνα ζούγκλας με την ευγενική χορηγία του κ. Τόσκα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Eίπαν στον ΣΚΑΪ 

Την εκτίμηση ότι οι κουκουλοφόροι που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης ήθελαν νεκρούς έκανε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Για πολιτική ανοχή έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. «Δεν είναι ακτιβιστές στο Ρουβίκωνα όπως έλεγε ο κ. Τζανακόπουλος» σχολίασε στον σταθμό μας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχει καμία ανεκτικότητα, κανένα αίσθημα ανοχής των πολιτών και ανομίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. «Δεν έχει ευθύνη ο κ. Τόσκας, κάνει απολύτως καλά τη δουλειά του» ανέφερε στον σταθμό μας.

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες η αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης διερωτήθηκε: «Έχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη».

Πηγή: skai.gr