Προβάδισμα σχεδόν 12 μονάδων για τη ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Αθήνα.- Προβάδισμα 11,9% επί των εγκύρων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η ΝΔ εξασφαλίζει το 30,3% των έγκυρων ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 18,4%, διαφορά που οφείλεται εν μέρει στην σαφώς υψηλότερη συσπείρωση που πετυχαίνει η Πειραιώς (80,7%) έναντι της Κουμουνδούρου (42,6%).

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,1%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6,7%. Τελευταία κοινοβουλευτική δύναμη είναι η Ένωση Κεντρώων, που αποσπά το 3%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται δημοσκοπικά εκτός Βουλής με 2,1%. Στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και Το Ποτάμι, που αναμένεται να συνεργαστεί με τη ΔΗΣΥ στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες
 δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, με το 55,7% να τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας από την κυβέρνηση. Πρόωρες κάλπες θέλει το 32,7% και το 7,1 δεν έχει άποψη.

Στο θέμα των ημερών, που είναι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, περισσότεροι από τους μισούς, σε ποσοστό 55%, δηλώνουν αντίθετοι, ενώ περίπου τρεις στους δέκα υποστηρίζουν την εν λόγω αμυντική δαπάνη.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα, οι πολίτες εκφράζουν διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση, καθώς το 64,6% ζητά το μέρισμα να κατευθυνθεί προς την μείωση της φορολόγησης και το 28,1% υποστηρίζει πως πρέπει να δοθεί στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/358629/provadisma-shedon-12-monadon-gia-ti-nd-deihnei-nea-dimoskopisi/#ixzz4wmE1zear
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook