Η ΑΕΚ ανώτερη της Μίλαν που… γλίτωσε με 0-0 στο ΟΑΚΑ

Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρφέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρκεί να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

in.gr

Μπροστά σε περίπου 45.000 οπαδούς της η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ξανά ένα σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα στην σπουδαία Μίλαν.

Η Ενωση κράτησε ξανά και πήρε ισοπαλία με 0-0 από την ιταλική ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι έτσι μπαίνει γερά στο κόλπο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τη Μίλαν, αλλά ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσαν να πάρουν και κάτι παραπάνω απ’ τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, το 0-0 και κατ’ επέκταση ο βαθμός είναι σημαντικός και τη διατηρεί φαβορί για τη 2η θέση του ομίλου, ύστερα κι απ’ την ήττα της Ριέκα απ’ την Αούστρια Βιέννης. Απ’ την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα,παρότι είχαν δοκάρι με τον Ρικάρντο Μοντολίβο στο 57′, συνέχισαν τις προβληματικές εμφανίσεις.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (79′ Γιακουμάκης).

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Λοκατέλι (67′ Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81′ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46′ Σούσο).

Πηγή:  iefimerida.gr

Στο άλλο ματς του ομίλου: Ριέκα – Αούστρια Βιέννης 1-4

Η βαθμολογία:

  1. Μίλαν 8
  2. ΑΕΚ 6
  3. Αούστρια Βιέννης 4
  4. Ριέκα 3

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους του Europa League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αστάνα 0-1
  • Σλάβια Πράγας – Βιγιαρεάλ 0-2

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Παρτιζάν – Σκεντέρμπεου 2-0
  • Γιουνγκ Μπόις – Ντιναμό Κιέβου 0-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λουντογκόρετς – Μπράγκα 1-1
  • Μπασάκσεχιρ – Χόφενχαϊμ 1-1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • ΑΕΚ – Μίλαν 0-0
  • Ριέκα – Αούστρια Βιένης 1-4

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λιόν – Έβερτον 3-0
  • Απόλλων Λεμεσού – Αταλάντα 1-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λοκομοτίβ Μόσχας – Σερίφ Τιράσπολ 1-2
  • Κοπεγχάγη – Ζλιν 3-0

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της Μίλαν και της ΑΕΚ σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα στον σταθμό «Πευκάκια» του ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, περίπου 80 οπαδοί της Μίλαν που επέλεξαν να μετακινηθούν με το τραίνο αντί των πούλμαν, διαπληκτίστηκαν με οπαδούς της ΑΕΚ αρχικά φραστικά και μετά με σωματική βία.

Αυτόπτες μάρτυρες με τους οποίους επικοινώνησε ο ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για «πόλεμο» μεταξύ των οπαδών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί (αδιευκρίνιστο ποιας ομάδας) άναψαν ακόμα «πυρσούς» μέσα σε βαγόνι.

Από την αναταραχή που διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε τουλάχιστον δύο βαγόνια.

Εξαιτίας των επεισοδίων, τα δρομολόγια διακόπηκαν για αρκετή ώρα, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις. Πλέον τα δρομολόγια έχουν αποκατασταθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Πηγή: skai.gr

[], []