Η Ελλάδα θα επιδιώξει προσέλκυση επενδύσεων από την Αυστραλία

Μελβούρνη.- Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αυστραλία εντός του Νοεμβρίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο την προσέλκυση αυστραλιανών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης, που οργανώνεται από το Enterprise Greece, δεν έχει καθορισθεί ακόμα, αλλά είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί τουλάχιστον τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

O κ. Παπαδημητρίου υπήρξε καθηγητής στο Bard College της Νέας Υόρκης από το 1977 και πρόεδρος του Levy Economics Institute από την ίδρυσή του το 1986. Αποφοίτησε από το Tμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia και απέκτησε MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το New School for Social Research NSSR των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2016, ανέλαβε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, και μέλος πολλών διεθνών οργανισμών.

Aναφερόμενος πρόσφατα στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες που συντελούνται στην Ευρώπη, o κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε πως «το 2017 αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». «Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά» και «ο λόγος αυτής της δυναμικής αλλαγής στο οικονομικό κλίμα είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται, μετά από μια μακρά περίοδο αποεπένδυσης».

Μιλώντας για την επενδυτική ανάκαμψη της χώρας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι αυτή «οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» το οποίο «βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας».

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «κύριο μαγνήτη, για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει ν’ αποτελεί ο βιομηχανικός και μεταποιητικός τομέας, που παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή:neoskosmos.com