ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Πολυδι-άστατη οικονομική πολιτική!

Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδος: «Η Ελλάδα, για τρίτη συνεχή χρονιά πετυχαίνει υπεραπόδοση. Η χώρα επέστρεψε με ευνοϊκότερους όρους στις αγορές χρήματος. Οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ελληνική οικονομία».

 

Γιώργος  Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών:  «Η αλήθεια είναι ότι η φορολογική επιβάρυνση για το 2017 και 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους, τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι συνειδητή επιλογή που πήρε η κυβέρνηση  για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα στρώματα και τις οικογένειες με ανέργους».

Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών: «Μας λέτε ότι δεν είναι λύση να υπερφορολογούμε και μετά να το μοιράζουμε. Αυτό είναι σωστό. Δεν είναι λύση. Δεν θα τη διάλεγα»…

 

Ο υφιστάμενος την ομολογεί, ο πολιτικός προϊστάμενος την απορρίπτει, αλλά την εφαρμόζει και ο Πρωθυπουργός επικροτεί αμφότερους, πανηγυρίζοντας για τα αποτελέσματα!  Ε, μετά την πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική, έχουμε και την πολυδι-άστατη οικονομική πολιτική!