Επίθεση το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα.- Γύρω στις 20:00 σήμερα Δευτέρα, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο και η επίθεση έγινε πιθανόν με καλάσνικοφ. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος, αν και εκτιμάται ότι ήταν ο σκοπός αστυνομικός έξω από τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη

Ακούστηκαν 4-5 πυροβολισμοί και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 4 κάλυκες που εξετάζονται. Ακόμη αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Φυσικά η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη.

Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Γεννηματά: Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη,

«Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος. «Σχεδόν κάθε Παρασκευή έχουμε επεισόδια. Πριν από λίγους μήνες τραυαμτίστηκε ένας φρουρός. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν πρόκυπτει να αφήσουμε τα γραφεία μας».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων.

in.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την εκτίμηση ότι κάποιοι θέλουν νεκρό, έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησαν μέσω του σταθμού μας ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μανιάτης.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων του Κεντροαριστερού φορέα:

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους Τσίπρας και Τόσκας. Υπάρχει διαχειριστική ανεπάρκεια… Τι περιμένουν, να θρηνήσουμε νεκρούς;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Δεν είναι η πρωτη φορά, και δεν θα είναι η τελευταία, έχουν παράξενη ανοχή (στην κυβέρνηση)… Αυτό που ζητάμε είναι την απομάκρυνση αυτή τη στιγμή του Τόσκα» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του Τόσκα… Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος. Είναι γνώστης των περιστατικών πολύ πριν συμβούν. Είναι επικίνδυνη ανικανότητα… Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, θα πρέπει να απομακρυνθεί» ανέφερε.

«Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί, ή να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. «Για πολλοστή φορά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγιναν στόχος, μια ακόμα επίθεση, επίθεση δολοφονών εναντίον ανθρωπίνων ζώων. Η δημοσιά τάξη επαφίεται σε τάγματα εφόδου η εγκληματίες του κοινού ποινικού δίκαιου. Να τον παραιτήσει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουν να υπάρξει νεκρός, κλίμα πόλεμου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Είναι απολύτως καταδικαστέο φαινόμενο βίας. Δεν είναι τυχαίο το χτύπημα αυτό, έχει στόχο το μεγάλο εγχείρημα για την ένωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θέλει να ενώσει το λαό» είπε ο κ. Καμίνης.

«Καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση στα Εξάρχεια στο παρελθόν» δήλωσε και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης».

Πηγή: skai.gr