¨Καυγάς” για τον νόμο Παρασκευόπουλου!

Αθήνα.- Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο οποίος έχει έκτακτο χαρακτήρα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑίος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως «θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Ο πρώην υπουργός τόνισε, επίσης, πως ο συγκεκριμένος έκτακτος νόμος θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέου τύπου διατάξεις για τις ποινές αλλά και για τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και Ποινικό Κώδικα που θα οδηγούν σε μια καλύτερη κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα.

ΝΔ: Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος».

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι προσπάθειες της ΝΔ για fake news

Σε απάντηση στα όσα ανέφερε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «για όλα αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει, αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος ως προς τη σχέση του κόμματός του με την ανομία, και την εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και του ίδιου προσωπικά». 

Κοντονής: Αλλαγές σε Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα

Την πρόσφατη εξαγγελία του για την προώθηση αλλαγών στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε ότι μετά την ψήφισή τους, δεν θα χρειάζονται οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων, ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυμοφρητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων», εξήγησε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αντιπολίτευσης, τόνισε πως την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης των φυλακών δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Κ.Χ.

in.gr