Τοξικομανής ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού-συνελήφθη και ομολόγησε

Αθήνα.- Ένα «έγγραφο-κλειδί» που είχε στείλει από την 1η Νοεμβρίου η Ασφάλεια Αττικής σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας και με την οποία ζητούσε να της παρασχεθούν στοιχεία για ημεδαπούς ανδρες ηλικίας από 47 έως και 72 ετών που προχωρύσαν σε «ληστείες σε υπαίθριους χώρους» (με αναζήτηση περιστατικών από την 1η Ιανουαρίου 2000) αποτέλεσε τη βάση της πιθανής εξιχνίασης της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, πριν από 20 ημέρες, στο Β’ Νεκροταφείο στη Ριζούπολη.

Το πρωί της Τρίτης προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής ένα άτομο ηλικίας περίπου 57 ετών που εντοπίσθηκε με βάση έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της Ομόνοιας, όπου φέρεται να είχε πουλήσει το κινητό που είχε κλέψει από την άτυχη εφοριακό αφού της είχε καταφέρει 14 μαχαιριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία ο ύποπτος είναι τοξικομανής, δεν γνώριζε το θύμα και το κίνητρό του ήταν η ληστεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει προχωρήσει σε παρόμοιες ληστείες σε άλλους χώρους ενώ εξετάζεται η δράση του και σε άλλα κοιμητήρια.

Το «έγγραφο – κλειδί» στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο έγγραφο αυτό αποτυπώνεται η πρόοδος που είχε παρατηρηθεί στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ πέρα από τα σενάρια για δράστη συγγενή ή φίλο του θύματος αλλά και ατόμου ασιατικής καταγωγής.