Η ΝΔ ζητά την απομάκρυνση Πάνου Καμμένου από την Κυβέρνηση

Αθήνα.- Την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις προσπάθειες πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταλογίζει «βαρύτατες» και «αυτονόητες» προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να μην αποπέμψει τον κ. Καμμένο θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή του οφείλεται σε «συνενοχή».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από αναφορά που κατέθεσε ο ταξίαρχος Διευθυντής Αμυντικών Προγραμμάτων στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου εγείρονται ερωτήματα για μεσάζοντα με τον οποίο έγινε η διαπραγμάτευση για πώληση 300.000 βλημάτων, αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε κάθε γνώση ύπαρξης του μεσάζοντα, μολονότι αυτός εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Ριάντ.

Για «παραποίηση της αλήθειας» χωρίς όρια από τη ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ.

«Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας», αναφέρει το υπουργείο, ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι υπήρξε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα ή αναφορά από ανώτατο αξιωματικό.

Ο ταξίαρχος Διευθυντής μετατέθηκε μετά από αυτή την υπόθεση. Η αναφορά του με όλα τα περιστατικά έχει μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών και στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ χθες κατατέθηκε και στη Βουλή στο πλαίσιο ερώτησης από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο.

Τερατώδη χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας η Βουλή παραπλανήθηκε για διακρατική συμφωνία που έγινε μέσω μεσάζοντος, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου και κατόπιν ερώτησης ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο υπάρχει μεν αλλά ως πληρεξούσιο της κρατικής οντότητας με την οποία η Ελλάδα συναλλάσσεται.

Πηγή:.skai.gr/ Φωτογραφία Konstantinos Tsakalidis / SOOC