Εξελεγκτική Επιτροπή για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος προχώρησε στο διορισμό Εξελεγκτικής Επιτροπής προκειμένου να βελτιώσει τους εσωτερικούς οικονομικούς ελέγχους και κανονισμούς. Στο σχετικό ανακοινωθέν, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, αναγράφεται πως «είναι ένα σπουδαίο βήμα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων. Ακόμη, προγραμματίζονται επί πλέον μέτρα από την Εξελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με τα προταθέντα για την καθιέρωση μέτρων, προκειμένου να καλυτερεύσει ο οικονομικός απολογισμός και η οικονομική ευθύνη και τα οποία θα ανακοινωθούν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία θα γίνει στις αρχές Ιουλίου του 2018 στη Βοστώνη».

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος θα είναι ο εποπτεύων ιεράρχης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία θα προεδρεύεται από την Ελένη Αλεν. Η κυρία Αλεν είναι λογίστρια CPA, συνέταιρος στην εταιρεία Michell & Titus LLP και αναγνωρίζεται ως κορυφαία ειδήμων σε μη κερδοσκοπικούς θεσμούς, ενώ ειδικεύεται σε ελέγχους και συμβουλευτική.

Επίσης, έχουν διοριστεί και τα εξής πρόσωπα: Keith Maib από τη Μητρόπολη Ντένβερ ο οποίος είναι CPA και εκτελεστικός διευθυντής του Mackinac Partners, η Μαρία Στεφάνη δικηγόρος για φορολογικά θέματα, και ο δικηγόρος Χάρης Ραπτάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, ο Τομ Τζόρτον από τη Μητρόπολη Ντιτρόιτ, ταμίας της «Ηγεσίας των 100» και ο Τζιμ Λογοθέτης από τη Μητρόπολη Σικάγου, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της «Ηγεσίας των 100».

 

Με στοιχεία από το ekirikas.com