Χριστούγεννα τρόμου στην Ευρώπη προβλέπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να γίνει τρομοκρατική επίθεση. Αυτό αναφέρει ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν και αν βρεθούν στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Βρετανία, Ισπανία και Φινλανδία αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να είστε προσεκτικοί

«Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις», ανέφερε στην προειδοποίησή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. Ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

Η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Τα Χριστούγεννα του τρόμου

Στις 19 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Άνδρας που είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, έκλεψε νταλίκα, σκότωσε τον οδηγό και με αυτή έπεσε πάνω στο πλήθος.

Ο Ανίς Αμρί ήταν ο άνδρας που έπεσε πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz. Σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 56.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στην Κωνσταντινούπολη στο κλαμπ Reina, έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι. Άνδρας, που επίσης είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, μπήκε με καλάσνικοφ στο μαγαζί και θέρισε αθώες ζωές.

Το Reina ήταν ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή κλαμπ της πόλης. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν επιλέξει να αλλάξουν εκεί… χρόνο.