Οι Παμμακεδονικές Αυστραλίας επιμένουν σε ονομασία που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία»

Σε ανακοίνωσή της, η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας δηλώνει ότι χαιρετίζει με αισιοδοξία τις κινήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων καθώς και την σχετική ελαστικότητα που επιδεικνύουν για πρώτη φορά, μετά την περίοδο Κίρο Γκλιγκόροφ, οι ηγέτες των Σκοπίων.

«Ο καθηγητής κ. Κοτζιάς, είναι βαθύς γνώστης των ισορροπιών στις διεθνείς σχέσεις και είμαστε βέβαιοι ότι αγωνίζεται για το καλύτερο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώνει την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της» δήλωσε ο συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης.

Επανειλημμένως, τόσο οι Παμμακεδονικές όσο και οι ακαδημαϊκοί θεσμοί ανά τον κόσμο, παρουσιάσαμε τεκμηριωμένα και αναλυτικά τον επιθετικό εθνικισμό των Σκοπιανών, έναν εθνικισμό που εκδηλώνεται μέσα από τον αλυτρωτισμό, τον επεκτατισμό και την τελικά απόσχιση. Η στάση αυτή των Σκοπιανών στη διασπορά παραμένει αμετακίνητη. Στην Αυστραλία, οι Σκοπιανοί ακόμη ζουν με τις αντιλήψεις, τις πολιτικές και την αλαζονεία του εθνικιστή πρώην πρωθυπουργού τους, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι. Η νέα πολιτική κατάσταση, φαίνεται ότι θέλει και επιδιώκει πλέον τον συμβιβασμό, διότι διαφορετικά δεν θα έχει θέση ούτε στην Ενωμένη Ευρώπη, ούτε στο ΝΑΤΟ.

Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, ως φορέας του οργανωμένου Μακεδονικού Ελληνισμού και των σωματείων του, δηλώνει απερίφραστα ότι τάσσεται υπέρ μιας λύσης, η οποία θα είναι σύμφωνη με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων της διασποράς, δηλαδή μια ονομασία που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του. «Το όνομα της Μακεδονίας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει μια εθνότητα που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το όνομα της Μακεδονίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει μια γλώσσα που δεν έχει σχέση με την δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει μια γλώσσα που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συμφωνούμε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, να αποσύρουν οι Σκοπιανοί όλα τα ελληνικά σύμβολα και ονομασίες, όλους τους Έλληνες ήρωες και προσωπικότητες από τα αεροδρόμια, τα στάδια, τις λεωφόρους και τα πανεπιστήμιά τους, να αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία, να αποτάξουν τον παράλογο εθνικισμό τους, να αποδείξουν ότι δεν διεκδικούν εδάφη, ιστορία και πολιτισμό που δεν τους ανήκει» δήλωσε ο κ. Ιασωνίδης.

«Καταδικάζουμε τον άλογο εθνικισμό των Σκοπιανών στην Αυστραλία που συνεχίζουν να προκαλούν με τις θέσεις και τις πράξεις τους, προσβάλλουν την διεθνή ιστορία, καταδικάζουμε τον επεκτατισμό τους, καταδικάζουμε το περιεχόμενο των βιβλίων τους με τον οποίο καλλιεργούν το μίσος σε βάρος των Ελλήνων, που ως λαός μόνον τους ωφέλησε και τους βοήθησε».

*Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας

(Από neoskosmos.com)