Ενας επιχειρηματικός όμιλος «ελέγχει» την πλατεία Συντάγματος

Αθήνα.- H Eurobank ανακοίνωσε την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου King George στον όμιλο Λάμψα κι έτσι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία πουλήθηκε στην τιμή των 43 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται δίπλα στο επίσης ιστορικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο ελέγχεται επίσης από τον όμιλο Λάμψα. Και κάπως έτσι, ο τελευταίος αρχίζει να εξελίσσεται σε κυρίαρχο, από ξενοδοχειακής πλευράς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, αυτή η κυριαρχία του θα πάρει νέες διαστάσεις προσεχώς, καθώς ο ίδιος όμιλος πλειοδότησε και στην περίπτωση του ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα δύο παραπάνω ξενοδοχεία. Το ακίνητο αυτό, παλιότερα, στέγαζε το ξενοδοχείο King’s Palace και τώρα, μετά από τις απαραίτητες μετατροπές θα επαναλειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.

Το κερασάκι στην τούρτα; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Λάμψα κοιτά και το κτίριο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας, όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και παλιότερα το ξενοδοχείο Αστέρας Συντάγματος.

in.gr