Συνταξιούχοι: Μας τρώνε το ψωμί και μετά μας δίνουν ψίχουλα

Αθήνα.- Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγής πολιτικής, να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα που ήταν και να σταματήσουν – όπως λένε – «να μας τρώνε πρώτα το ψωμί και μετά να μας δίνουν ψίχουλα» επισημαίνουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων συνταξιούχων, με αφορμή τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις συνταξιούχων εξέφρασαν μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ τη θέση τους για το κοινωνικό μέρισμα. «Χωρίς αυτό να σημαίνει πως λέμε όχι σε αυτό», είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος «εμείς αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές και να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα που ήταν, όταν αυτές βγήκαν».
Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ανέφερε: «Αφού μας τρώνε πρώτα το ψωμί μας δίνουν ψίχουλα. Μάλιστα και αυτά είναι από λεφτά που πληρώσαμε, δεν χρωστάμε σε κανέναν».

Κινητοποιήσεις στις 23 Νοεμβρίου

Ο κ. Κουμπούρης προανήγγειλε κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 23 του μήνα στις 10πμ στην πλατεία Κοτζιά αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ενώ για τις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στις 5 το απόγευμα.

Στο ΑΠΕ μίλησε για το κοινωνικό μέρισμα και το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι το ποσό που διατίθεται ως κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από την περικοπή του ΕΚΑΣ, από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο ΕΦΑΠΑΞ, την καθυστέρηση χορήγησης συντάξεων, την κατάργηση της μείωσης του φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Καλομοίρης: Τα χρήματα που μοιράζει η κυβέρνηση είναι προϊόν κλοπής

«Το συμπέρασμα είναι ότι τα χρήματα που μοιράζει η κυβέρνηση ως κοινωνικό μέρισμα είναι προϊόν κλοπής των εργαζομένων και των συνταξιούχων» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος δήλωσε ότι κάθε τι που δίνεται στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής είναι καλοδεχούμενο, ωστόσο ανέφερε ότι από την υπερφορολόγηση και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας χάθηκαν τεράστια ποσά από τους πολίτες. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει άμεσα το μείγμα πολιτικής, να δοθούν νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες» ώστε, όπως ανέφερε ο κ. Καραγεωργόπουλος να μπορούν να αντεπεξέρχονται οι πολίτες χωρίς τη βοήθεια κοινωνικών μερισμάτων.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ