Σεούλ και Τόκιο χαιρετίζουν την απόφαση Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

Την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να καταχωριστεί και πάλι η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία χαιρέτισαν την Τρίτη Σεούλ και Τόκιο.

Η απόφαση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα σημάνει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος της Βόρειας Κορέας, η οποία συνεχίζει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας έκρινε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να ενταχθεί ξανά η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο θα συμβάλλει στην αποπυρηνικοποίηση με ειρηνικό τρόπο.

Η κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μεταβάλλει την κοινή στάση της Σεούλ και της Ουάσινγκτον, που προσπαθούν να πείσουν την Πιονγκγιάνγκ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, διευκρίνισε το ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας σε γραπτό μήνυμά του το οποίο εστάλη σε δημοσιογράφους.

Από πλευράς του ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έκρινε πως η απόφαση θα εντείνει την πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

«Χαιρετίζω και υποστηρίζω (την απόφαση του Τραμπ), καθώς αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφος, όπως μετέδωσε το Κιότο.

Πηγή: skai.gr

AP Photo