Ο Τσίπρας ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τα βλήματα του Καμμένου

Αθήνα.- Μείζον θέμα δημιουργείται ως προς την προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την πώληση βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτη την αναβολή της συζήτησης.

Το αίτημα κατατέθηκε με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπου γίνεται λόγος για την αναβολή της συνεδρίασης της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την πώληση οπλικών συστημάτων στην Σουηδική Αραβία που εμπλέκεται το υπουργείο Άμυνας.

Προς το παρόν, παραμένει αδιευκρίνιστο αν το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε κατόπιν πίεσης που άσκησε ο κ. Καμμένος στον πρωθυπουργό, προκειμένου να είναι και αυτός παρόν στη συζήτηση ή αν ο κ. Τσίπρας πήρε μόνος του τη σχετική πρωτοβουλία. Το σίγουρο είναι πάντως πως είτε έτσι είτε αλλιώς ο πρωθυπουργός «θα ακούσει» δια ζώσης πλέον όσα θα αποκαλυφθούν γι’ αυτή την υπόθεση.

Σχετικές δηλώσεις αναμένεται να κάνει σε λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μήνυμα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί δεύτερη αναβολή της επερώτησής της για την πώληση του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία απέστειλε η ΝΔ, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Βούτση.
«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμηνύει ότι δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. «Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών» διευκρινίζει η Πειραιώς.

«Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» καταλήγει με νόημα η ΝΔ.

In.gr/skai.gr

ΡΗΡ: Ολόκληρη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας”

Στο μεταξύ, με tweet, που ανήρτησε πριν λίγο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζει ότι δεν παρέχεται πρόσβαση των βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο προεδρείο της Βουλής.

Πριν λίγο προσπάθησα να δω τα Απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες για τους βουλευτές ο οι Υπηρεσίες της Βουλής δεν μου τα έδωσαν. Ακόμη ψάχνουν λένε τρόπο….ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν…