Συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν την Παρασκευή, μετά τη βράβευση του πρωθυπουργού

Παρίσι.- Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες θα έχουν πρόγευμα εργασίας, το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την επιθεώρηση Politique Internati onale. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

  • 08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
  • 10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
  • 13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
  • 18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen), ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου και δεξίωση.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

in.gr