Πυρά Καμμένου κατά «πλασιέ εγγράφων» – Αποχαρακτηρίζω τα απόρρητα του ΥΕΘΑ

Αθήνα.- Σφοδρή επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, φάνηκε να εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, κάνοντας λόγο για «πλασιέ απόρρητων εγγράφων».

Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε από την απαγόρευση πρόσβασης σε έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ακόμα και σε βουλευτές, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω, τονίζοντας ότι επιτρέπει την πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας.

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώληση τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε με φυλάκιση όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σφράγισε και παρέδωσε τα έγγραφα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Την ύπαρξη και νέων στοιχείων για την υπόθεση της πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος, λέγοντας ότι και η ΔΗΣΥ, μετά τη ΝΔ, θα καταθέσει τη δική της επερώτηση τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε.

Για πανικό της κυβέρνησης, και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όσον αφορά την υπόθεση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον απόηχο του «μπλόκου» στους βουλευτές της πρόσβασης στα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

«Το στυλ της ζωής του κ. Καμμένου δεν ταιριάζει με το πόθεν έσχες του» δήλωσε στον σταθμό μας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

«Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα» ανέφερε για την πολύκροτη υπόθεση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η Νέα Δημοκρατία θα καλοδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε να ακούσει και τη δική του απολογία για τις προσπάθειες του Πάνου Καμμένου για πώληση βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr