Τέλος συναγερμού χωρίς καμία ένδειξη για επίθεση στο κεντρικό Λονδίνο

19:20

Λονδίνο.- Λήξη συναγερμού στο Λονδίνο, μετά τον πανικό που έλαβε χώρα στην εμπορική «καρδιά» της πόλης, στον σταθμό Μετρό Όξφορντ Σέρκους και στον δρόμο Όξφορντ Στριτ λόγω πληροφοριών για πυροβολισμούς.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε κανέναν ύποπτο, κανένα θύμα και καμία ένδειξη πυροβολισμών στις έρευνές της, οι οποίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Οι δύο σταθμοί Μετρό που είχαν κλείσει, στο Όξφορντ Σέρκους και στη Μποντ Στριτ, έχουν πλέον ανοίξει για το επιβατικό κοινό και οι συρμοί σταματούν κανονικά.

Η Αστυνομία Μεταφορών ανέφερε ότι ο μοναδικός τραυματίας είναι μία γυναίκα που χτύπησε  ελαφρά στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει τον σταθμό εν μέσω πανικού.

Όσοι είχαν κρυφτεί σε κτήρια της Όξφορντ Στριτ μπορούν πλέον να απομακρυνθούν από την περιοχή. Στην αρχή του συναγερμού η Σκότλαντ Γιάρντ είχε ανακοινώσει ότι ανταποκρίνεται στο περιστατικό σαν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στην περιοχή πάντως παραμένουν μικρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Το Όξφορντ Σέρκους βρίσκεται στην «καρδιά» της λονδρέζικης αγοράς λόγω της Black Friday και ενόψει των Χριστουγέννων. Στο σημείο έσπευσαν επίσης 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/360954/upopto-peristatiko-se-exelixi-se-kedriko-stathmo-tou-metro-tou-londinou111/#ixzz4zNYCTHgq
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εκκενώνεται ο σταθμός του μετρό Oxford Circus, στο κεντρικό Λονδίνο. Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πλήθος κόσμου εθεάθη να τρέχει μακριά από το σημείο.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον σταθμό Oxford Circus, ο οποίος είναι κεντρικός και σε ιδιαίτερα εμπορική περιοχή, με σκοπό να διερευνήσουν ένα «περιστατικό».

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών ενημέρωσε ότι «ο σταθμός είναι προσωρινά κλειστός, παρακαλείσθε να μείνετε μακριά από το σημείο»

Παράλληλα, οι συρμοί δε σταματούν στον συγκεκριμένο σταθμό προσωρινά.

in.gr