Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Έρχονται και πιο δύσκολες ημέρες

«Η καρδιά μου είναι πολύ θλιμμένη. Φοβάμαι ότι η επίθεση στο βόρειο Σινά, είναι η αρχή πολλών δεινών στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ανησυχώ πάρα πολύ. Πριν από έναν μήνα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει αύριο καθώς στο όρος Σινά, οι Πατέρες και οι Εκκλησίες μας είναι σε διαρκή κίνδυνο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

«Λυπάμαι. Πλησιάζουμε σε πολύ δύσκολες ημέρες. Τα γεγονότα θα έρχονται το ένα μετά το άλλο» εκτίμησε αναφερόμενος στην «υπόγεια κρίση» των Σούφι με τους Σαλαφιστές.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ για το λουτρό αίματος σε τέμενος στο Βόρειο Σινά. “Η καρδιά μου είναι πάρα πολύ θλιμμένη διότι θέλω να ξέρετε γιατί αυτό είναι η αρχή πολλών δινών για τη Μέση Ανατολή. Ανησυχώ πάρα πολύ. Πριν από έναν μήνα είχα τη μεγάλη τιμή να συναντηθώ για δύο ώρες περίπου με τον Πρόεδρο της χώρας τον κ. Σίσι. Μιλήσαμε για τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο τόπος μας να συναδελφωθούμε και να δούμε ο ένας τον άλλον με αγάπη. Αλλά τώρα βρισκόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο θρησκευτικές αλλά και πολιτικές αφορμές στην περιοχή του όρους Σινά”.
enikos.gr/ant1news.gr