Εξάρχεια: Ύποπτος για τρομοκρατία μεταξύ των συλληφθέντων

Αθήνα.- Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα άτομο που έχει κατηγορηθεί για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 43χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική σε επιχείρηση μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Ο 43χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην επιχείρηση που διενεργήθηκε στην κατάληψη ΓΚΑΡΕ συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, εκτός από τις προσαγωγές, πραγματοποιήθηκε και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως συνδέουν τα άτομα που ήταν στην συγκεκριμένη κατάληψη με άλλες ενέργειες, όπως την κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί αντιασφυξιογόνες μάσκες μέσα στον χώρο της κατάληψης ΓΚΑΡΕ.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016 από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ) με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης.

Μέλη της ΑΣΜΠΑ καλούν στη ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση για τους προσαχθέντες με σύνθημα «η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

in.gr, ΑΠΕ