Στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Παλικάρι και άτυχος ο Πανιώνιος, 2-2 με τον ΠΑΟΚ

Ο Πανιώνιος έχασε την νίκη από τα χέρια του, αλλά είναι ο… κερδισμένος.

Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είχαν από ένα ημίχρονο στο μεταξύ τους αγώνα στη Νέα Σμύρνη, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 2-2. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με το πέναλτι του Κουλούρη στο 41΄ μετά από τραγικό λάθος του Γκιοατά αλλά οι γηπεδούχοι, που έχουν σημειώσει τα 13 από τα συνολικά 15 εφετινά τέρματά τους στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν στην ανατροπή με τα γκολ των Σπιριντόνοβιτς στο 48ο και Γεσίλ στο 86ο λεπτό, πριν ισοφαρίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάτος.

Ο Πανιώνιος έπαιζε σχεδόν… μισός με πολύ σημαντικές απουσίες, αλλά κατάφερε να μην χάσει, ενώ… άγγιξε και την νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς.\

\

Παναιτωλικός επικράτησε εντός έδρας 3-1 της ΑΕΛ,

Ο Παναιτωλικός επικράτησε εντός έδρας 3-1 της ΑΕΛ, σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Super League.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μόραρ (12΄) Μάζουρεκ (34΄) και Ρόσα (90+3΄), ενώ για την Λάρισα σκόραρε ο Λεοζίνιο (49΄). Με την νίκη της αυτή η ομάδα του Αγρινίου βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δύνατα τον αγώνα και κατάφερε στο 12΄ να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από διαδοχικά λάθη των αμυντικών της Λάρισας η μπάλα στρώθηκε στον Μόραρ, που την έστειλε στα δίχτυα. Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 17΄, όμως το σουτ του Λεοζίνιο ήταν άστοχο, ενώ στο επόμενο λεπτό απείλησε πάλι, αλλά ο Τσενάμο απέκρουσε εύκολα το σουτ του Ντέλετιτς. Στο 34΄ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μάζουρεκ να σκοράρει με εντυπωσιακό σουτ λίγο έξω από την μεγαλή περιοχή της ΑΕΛ.

Η Λάρισα ξαναμπήκε στο παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με τον Λεοζίνιο να σκοράρει με ωραίο πλασέ (49΄). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά ο Ρόσα, που είχε περάσει σαν αλλαγή στο 68΄, βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις (90+2΄) και «σφράγισε» τη νίκη του Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες: Πάουλο, Μαρκόβσκι, Ρόσα – Φάρκας, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσενάμο, Χαντάκιας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μοράρ (64΄ Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (75΄ Λόπες), Ρότσα, Μαρκόβσκι (68΄ Ρόσα)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (81΄ Λαγός), Μασούρας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (89΄ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ\

Εύκολη νίκη του Αστέρα επί του Λεβαδειακού με 2-0

Καλύτερος ο Αστέρας, νίκησε δίκαια τον Λεβαδειακό με 2-0 στην Τρίπολη, για την 12η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ σημείωσαν ο Ιγκλέσιας στο 32′ και ο Δουβίκας στο 63′.

Στο α’ ημίχρονο παίχθηκε κακό ποδόσφαιρο, με τις καλές στιγμές μετρημένες και τις ευκαιρίες σχεδόν… εξαφανισμένες. Ουσιαστικά ένα δίλεπτο αξίζει αναφοράς και αυτό περιλαμβάνει και γκολ.

Στο 31′ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά το σουτ του Τόνσο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Και στο επόμενο λεπτό, ο Τόνσο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ιγκλέσιας με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν για πρώτη και μοναδική φορά κοντά στο γκολ με τη συμπλήρωση της μιας ώρας, όταν ο Καθάριος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά απέτυχε να τον νικήσει. Και στο 63′, από νέο κόρνερ, ο Ιγκλέσιας πήρε πάλι την κεφαλιά και ο Δουβίκας από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Αστέρας κράτησε χωρίς δυσκολίες αυτό το σκορ ως το τέλος και υποχρέωσε τον Λεβαδειακό στην πρώτη εκτός έδρας ήττα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιλιανίδης – Φαβάρο, Μπελγκαζουανί

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (61′ Τσουκαλάς), Τόνσο, Καλτσάς (85′ Κώτσιρας), Γκοντό (46′ Δουβίκας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης (46′ Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας (49′ Καθάριος), Μητρόπουλος (73′ Ιωαννίδης), Νιάσε, Μεντί, Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας αφού πέρασε με ανατροπή από την Κέρκυρα (Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά (Δευτέρα 19:30) για να μάθει αν θα μείνει εκεί ή θα τον προσπεράσει η Ένωση.

Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2) με τον «δικέφαλο» του Βορρά να ισοφαρίζει στο 93′.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Λεβαδειακό (Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 0-0), ενώ εύκολη νίκη σημείωσε και ο Παναιτωλικός επί της Λάρισας στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός – Λάρισα 3-1).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

ΚΥΡΙΑΚΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2
(48΄ Σπιριντόνοβιτς, 86΄ Γεσίλ – 41΄ πεν. Κουλούρης, 90΄+3 Μάτος)

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0
(32΄ Ιγκλέσιας, 63΄ Δουβίκας)

Παναιτωλικός-ΑΕΛ 3-1
(12΄ Μόραρ, 34΄ Μάζουρεκ, 90΄+2 Ρόσα – 49΄ Λεοζίνιο)

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3
(16΄ Γρομητσάρης – 46΄ Σισέ, 65΄ Τζούρτζεβιτς, 68΄ Μάριν)

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πλατανιάς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 23
2. ΠΑΟΚ 22
3. ΑΕΚ 21 -11αγ.
4. Ατρόμητος 21
5. Ξάνθη 17
6. Πανιώνιος 16
7. Αστέρας Τρίπολης 15
8. Παναθηναϊκός 15
9. ΠΑΣ Γιάννινα 15
10. Λεβαδειακός 15
11. Λαμία 14
12. Παναιτωλικός 13
13. ΑΕΛ 13
14. Απόλλων Σμύρνης 11
15. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6 -11αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ