Μητσοτάκης: Να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα το συντομότερο δυνατό

Αθήνα.– Την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό των αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει, αν και υπήρχαν οι πόροι και οι μελέτες έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως απόλυτη προτεραιότητα, σε δηλώσεις του από τη Μάνδρα Αττικής, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για προσωπική του δέσμευση.

Υπάρχουν και ευθύνες που τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει και είναι προσωπική μου δέσμευση -ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα- να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν κινδυνεύει μόνο η Μάνδρα από πλημμύρες, αλλά και άλλες περιοχές.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Μάνδρας βίωσαν μια απόλυτη καταστροφή προσθέτοντας ότι «θρηνήσαμε 23 θύματα».

Τόνισε την ανάγκη να λάβουν οι πληγέντες το συντομότερο και χωρίς γραφειοκρατία το έκτακτο οικονομικό επίδομα και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής.

Συνεχάρη και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της ΝΔ μας διαβεβαίωσε ότι ήταν και είναι στο πλευρό μας. Μας δίνει δύναμη για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.

Εν τω μεταξύ από σήμερα γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων, για τη χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών στους πολίτες της περιοχής.

Δικαιούχοι είναι οι πληγέντες ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και με δωρεάν παραχώρηση κάτοικοι. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κάτοικοι και επιχειρηματίες της Μάνδρας ξέσπασαν κατά της Ρένας Δούρου, ζητώντας επιτακτικά να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη ημέρα, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/361227/mitsotakis-na-oloklirothoun-ta-adiplimmurika-erga-to-sudomotero-dunato/#ixzz4zpNB3HlS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook