Σκηνικό “πολέμου” στους πλειστηριασμούς-άγρια επεισόδια

Αθήνα.- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεψαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν μέσα ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.Ακολούθησε πρωτοφανής ένταση, μάχες σώμα με σώμα, ενώ έπεσαν ακόμη και χημικά εντός του Ειρηνοδικείου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν εκτός του κτιρίου, ωστόσο η ατμόσφαιρα παρέμεινε είναι εκρηκτική. Πλήθος διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των συμβολαιογράφων που συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου.

Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί τουλάχιστον τριών διαδηλωτών. Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα, ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας και στέλεχος της ΛΑΕ, με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που έπεσαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.