Σάββας Αναστασιάδης: Με ευθύνη της κυβέρνησης τεράστια τα κενά στα Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού

Αθήνα.- Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην χθεσινή συνεδρίαση της  Επιτροπής  Ελληνισμού της Διασποράς (28 Νοεμβρίου 2017) με θέμα ημερήσιας διάταξης: « Λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων στην Ευρώπη»

«Το θέμα της στελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αποσπάσεων, …και η αρνητική αντιμετώπιση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών άρχισε από το 2015 με την ψήφιση του ν.4415……αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια κενά στα Ελληνικά σχολεία του Εξωτερικού και μια μεγάλη αναστάτωση, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο…», είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Αναστασιάδης, επισημαίνοντας την τεράστια ευθύνη που έχει η κυβέρνηση, καθώς με τον ν.4415 αποκλείστηκαν από τις αποσπάσεις όσοι από τους εκπαιδευτικούς είχαν συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία στο εξωτερικό και  παρά το γεγονός ότι επιθυμούσαν να υπηρετήσουν.

«Αν θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Γαβρόγλου δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι δηλαδή η ίδια η ομογένεια πρέπει να λύσει το θέμα των σχολείων και της εκμάθησης  της Ελληνικής γλώσσας, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά πράγματα… Φοβάμαι ότι αυτά που ακολούθησαν  και αυτά που ζούμε μέχρι σήμερα, ίσως είναι εφαρμογή αυτής της στρατηγικής..» υπογράμμισε στη συνέχεια  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Προτείνω, λοιπόν, να καλέσουμε τον κ. Γαβρόγλου, μια μέρα εδώ και να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση και ο ίδιος, σχετικά με το θέμα αυτό », κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Ολόκληρη την συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω video

1.    https://www.youtube.com/watch?v=7mx7Tt73bKk&feature=youtu.be

2.    https://www.youtube.com/watch?v=D7XWc58Qe4I&feature=youtu.be

3.    https://www.youtube.com/watch?v=IEmpX5n8D3o&feature=youtu.be

4.    https://www.youtube.com/watch?v=6P3msUhUpvY&feature=youtu.be