Επίσκεψη Μουζάλα στην Στοκχόλμη και συνάντηση με ομογενείς βουλευτές

Στοκχόλμη.-  Σε ολιγοήμερη επίσκεψη στη Στοκχόλμη βρέθηκε ο υπουργός μεταναστευτικών ζητημάτων της ελληνικής κυβέρνησης κ Μουζαλας.
 
Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε σεμινάρια με θεμα την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, την εξέλιξη της και τους προβληματισμούς της.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός συναντήθηκε με τον Σουηδό ομόλογο του για ανταλλαγή απόψεων.
 

Ο κ Μουζάλας συναντήθηκε στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, συνοδεία του έλληνα Πρεσβυ κ Δημήτριο Τουλούπα, με τον βουλευτή του κομματος των Μετριοπαθών και μέλος της επιτροπης εξωτερικών υποθέσεων του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ Σωτήρη Δελή ως και με την νεοεκλεγείσα βουλευτή του κομματος της Αριστεράς κ Βασιλική Τσουπλάκη.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση-συζήτηση του κ. Μουζάλα (αριστερά) με τους ομογενείς Βουλευτές Σωτήρη Δελή (στο κέντρο) και Βασιλική Τσουπλάκη, παρόντος του Έλληνα Πρέσβη Δημητρίου Τουλούπα (δεξιά) και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Κάτω: Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Σουηδικού Κοινοβουλίου.

 
Στην συνάντηση ο υπουργός ενημερώθηκε για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής της Σουηδίας και  ενημέρωσε, με την σειρά του, για την κατάσταση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.
 
Ο κ Σωτήρης Δελής ευχαρίστησε τον κ Μουζάλα για την επίσκεψη του που έγινε καίτοι το προγραμμα του υπουργού ήταν αρκετά βαρύ. 
Επίσης, ο κ Δελής, παρακάλεσε τον κ Μουζάλα να μεταφέρει στον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση την επιθυμία των αποδήμων να ψηφίζουν απο τις χώρες κατοικίας τους όπως είναι βασικό δημοκρατικό τους δικαίωμα σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα.
ΡΗΡ