Ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Μάικλ Φλιν

Ουάσινγκτον.- Ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης στο FBI, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Μάλιστα, κύριε” απάντησε ο Φλιν στον ομοσπονδιακό δικαστή της Ουάσινγκτον όπου οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα αφού ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ του άσκησε δίωξη για “ψευδείς, φανταστικές και εσφαλμένες” δηλώσεις.

Ο Μάικλ Φλιν υποστηρίζει ότι ενήργησε κατόπιν οδηγιών του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το ABC News

Ο Μάικλ Φλιν, δεσμεύτηκε ότι “θα συνεργαστεί πλήρως” με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Τραμπ “του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους”.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται ότι μίλησε με ένα “υψηλόβαθμο στέλεχος” που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι να πει στον Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε σήμερα ο Φλιν είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν “προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών”. Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ