Κόντρα Μαξίμου με ΝΔ για δηλώσεις Μητσοτάκη – ΝΔ: Αφωνία Τσίπρα για Καμμένο

Αθήνα.- Νέα, σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή της Κυριακής , με αφορμή και τη δήλωσή του ότι σε κυβέρνηση της ΝΔ κανένας συγγενής του δεν θα καταλάβει κυβερνητικό θώκο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό για συστηματική στοχοποίηση της συζύγου του Μαρέβας, λέγοντας ότι είναι μια χυδαία και άνανδρη πράξη του πρωθυπουργού που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει διαρκώς τη συζήτηση μέσα από επιθέσεις λάσπης.

“Σεξιστικά τα περί ανανδρίας”

«Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες» απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού, που εγκαλεί τον πρόεδρο της ΝΔ για σεξισμό. «Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το γραφείο του πρωθυπουργού έκανε ακόμα λόγο για «απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια», και επανέρχεται στις κατηγορίες κατά της συζύγου του, λέγοντας πως «δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία». Το Μαξίμου καλεί επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ να καταθέσει το πόθεν έσχες του.

“Αφωνία για τον Καμμένο”

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της ΝΔ ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του» ανταπάντησε η Πειραιώς.

«Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο – τον οποίο κατά τα άλλα “δεν γνώριζαν” – την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ» προσθέτει.

«Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή» διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: skai.gr/ Φωτο: Nikos Libertas / SOOC