Στοχασμοί: Αγάπα με

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Αγάπα με ως έχω!
Θυμήσου τότε που με γνώρισες πως κάτι επάνω μου σε συγκίνησε. Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας, αυτό είδες και σε εξιτάρισε, σε εκείνον τον τόπο μίλησαν οι καρδιές μας. Άκουσες λόγια για τα όνειρά μου, γεύτηκες τη μυρωδιά μου, και ελπίζω να θέλησες να μάθεις περισσότερα για μένα, για την πορεία μου, για την ιστορία μου, για τον άνθρωπο που είδες με τα μάτια σου. Εύχομαι να μην με πλησίασες έχοντας στο νου σου πρίγκιπες παραμυθιών, ιδεατές σχέσεις και πλάσματα που θα σε απεγκλωβίσουν από τις ανάγκες σου και τις ελλείψεις σου!
Αγάπα με ως είμαι!
Είδες μπροστά σου μια προσωπικότητα, ένα χαρακτήρα. Ας είναι η μόνη σου επιθυμία σε αυτή τη σχέση το να γνωρίσεις σε βάθος αυτό το χαρακτήρα, ώστε να επιλέξεις αν μαζί του θέλεις να πορευτείς. Και ας σκέφτεσαι πάντα ότι και αυτός ο χαρακτήρας συνεχώς εξελίσσεται. Είμαι αυτή τη στιγμή κάτι που δεν ήμουν χτες και που θα αλλάξει αύριο. Αν σε αυτό μπορείς να είσαι αρωγός, βάζοντας στην άκρη τις εικόνες του παρελθόντος και τις προσμονές του μέλλοντος, τότε η κάθε στιγμή δεν θα χάνει σε τίποτα από τη μαγεία της.
Αγάπα με ως σεαυτόν!
Δεν είμαι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από εσένα. Σε αυτή τη ζωή δεν είμαι ούτε για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου, ούτε για να μαλακώσω τις φοβίες σου, ούτε για να επιβεβαιώνεσαι. Είμαι για να δεις εσύ ποιος είσαι. Αν σου προσφέρω περισσότερο από αυτό που είσαι, σε ευνουχίζω, δεν θα με καταλαβαίνεις και θα υπάρξει απόσταση. Αν σου προσφέρω λιγότερο από αυτό που είσαι, θα με αναγκάζεις συνέχεια να τρέχω για να σε προλάβω. Αν αγαπάς αυτό που είσαι, δεν θα ψάχνεις τίποτα σε εμένα, γιατί οι καρδιές ούτε απαιτούν, ούτε προσμένουν.
Αγάπα με κατ’ επιλογήν σου!
Δεν στερούμαστε αγάπης! Αυτή, μπορούμε να τη δίνουμε όσο θέλουμε χωρίς κανένας ποτέ να μπορέσει να μας το στερήσει! Από αυτό που πάσχουμε είναι από ανταπόκριση. Η ανταπόκριση όμως είναι θέμα της λογικής. Πέραν αυτής της λογικής, εγώ μπορώ να σε αγαπάω με τον τρόπο που ξέρω, έστω και αν αυτό δεν σου αρκεί, έστω και αν το βρίσκεις λάθος, έστω και αν διαφωνείς, έστω και αν κάτι άλλο προσμένεις. Αγαπώ γιατί έτσι επιλέγω και έτσι νοιώθω.